meh klik kat sini!!!..

Isnin, 13 Julai 2009

aktiviti masa cuti aku...

ni kisah aku n abg misai sebelom cuti hari tu...sebelom cuti kita org g tgk wayang dulu...he3..balik keje terus dating...



sebelom tengok wayang isi perut dulu....




ni lah wajah terbaru aku..almaklum la wajah org tgh mabuk huhu...

ni lah pemandangan kampung aku...he3 kita org dah sampai kampung

macam dekat cameron je huhuhu...

mak aku suka tanam bunga...

abg misai masuk kebun cari buah rambutan he3...

ambik angin sambil tunggu durian jatuh...

penantian berakhir pabila jatuh sebijik durian time abg misai tgh ronda2 dkt kebun.. time tu jugak belasah durian tu..

ha tgk tu sampai terduduk nak bukak durian tu kecian hhuhuhu...durian baru jatuh mmg susah nk bukak...

ha dapat gak bukak...terer!!!

rezeki dikongsi bersama...kucing ni pon pengemar durian...huhu abis sebijik dia makan..sah la panas badan kucing ni...kucing sapa la ni huhu



ini lah durian yang berjaya abg dapat x sia2 abg misai tunggu bawah pokok...he3


yang ni lak abg misai tgh salai daging..mmg banyak daging yg nak di salai..agak2 10kg sbb abg misai dah berhajat nak uat kenduri doa selamat sikit...mmg dah niat sebelom aku pregnant..gambar yg lain x dapat nak ambik sbb bz bebenor...

ni mak aku tgh potong daging...kecian mak penat g bengkel uat projek kuih dia balik sambung uat keje lagi...

ok..kenduri pon dah selasai..sekarang meh kita tenangkan fikiran..jom kita g jeram...

tu la ayah aku..sibuk dgn kete kesayangan dia..yg menantu dia(abg misai) ni x de keje lain asik nak meyakat emak n abah je..tgk tu siap peluk tiang lagi kalau peluk aku x pe gak huhuhu

mak aku ni mmg x sabar nak mandi air terjun huhu

abah aku yg bawak kete..kami dok belakang berangan nak jadi bos huhuhu..

dah sampai dekat jeram serting ulu..mak mertua & menantu dia dia entah pe la yg diborakkan sampaigelak sakan...

abg misai ni dah macam nak lari dari umah je bawak beg besar he3..

sambil jalan cari port...sempat gak adik aku isi perut dia...

ada jambatan gantung tau he3..

abg teh aku dah jumpa port yg sesuai...

tgk tu abg misai dah x sabar..dia terjun dulu..

jernih betol air dia..mmg x de pencemaran...syok..

eh..abg misai dah terselit dkt celah batu...langsung x igat dkt ayg dia..uwaaa..

ha tu la dia sebahagian dr family aku...sakan mandi...yg lain x dapat join sbb keje


abah aku ni cuma main2 air je..takut betol dia nak g rendam badan dia huhu...

ni la menu kami...ikan kering je huhuhu...tp bselera betol...

adik aku ni tgh berangan atas jambatan ni...mula2 dia la paling payah nak diajak last2 ikut jugak n enjoy bila dah sampai situ..

dah..jom balik..hari dah petang mata pon mengantuk...kak ipar n mak aku tu selamba je pakai kain balik balik umah huhu..nasib baik dekat je..

ni la aktiviti kalau adik n abg kalau berjumpa ada aje yg digodek-godek dgn kete dia tu..

petang2 best kalau jolok buah kelapa muda..minum bawah pokok...

pe yang dia org buat tu ek.....

he3..aktiviti tangkap ikan sungai pulak..x jauh..belakang umah je...he3...abg misai ni petama kali masuk sungai...mula2 dia takut...sbb ada pacat n lintah he3...

dan ini lah hasilnya...

ok la...cuti dah abis..time balik selayang...

x abis takat tu je..ada lagi...
simpan cerita cuti aku untuk minggu depan...



11 ulasan:

ONE ZABA berkata...

fuyoooo... kucen n9 pakai rantai la. rantai mutiara lagikk!!!

ambik la gamba perut pulak....hehh..hehhh!!!

@cu SaYaNg berkata...

wah ujie...
lama nye x chat dgn ko...
aku harap ko & baby sihat2 selalu ek..terasa rindu lak nk b'bual ngn ko...

best nye kg ko..rasa mcm nk ikut ko blk kg je..ahaks
(muka tak malu..hehehee)

kuIna berkata...

tucen tu makn durian... fuhhhh sy manusia pun tak makan...

ujie berkata...

one z...kucen tu kuat melaram..rantai tu tuan dia puya pinjam sbb nak ambik gambar huhuhu

ujie berkata...

acu..ahh lama kan kita x ym.aku n baby sihat2 je..

ko nak ikut aku balik kg??boleh2...jom!!!

ujie berkata...

kuina...jgn kata durian segala benda yg kucen tu jumpa mesti dia bedal..huhu

sonata anak kancil berkata...

mentang2 la, balik bercuti - amboi tak ingat dah kat kekawan.....mandi sakan nampaknya!

kalau lah sonata dapat macamni - apakan daya,kampung pun dah jadi spara bandar!!!tak best!!!

anyss berkata...

Alamak! Sedapnye droyan....yummy!

ujie berkata...

sonata..mana ada x igat kengkawan..sonata kalau nak rasa mandi jeram...jom datang kg ujie..huhu

ujie berkata...

anyss..kalau teringin ambik le sebijik tu huhu

azlin hashim berkata...

salam ujieeeeee......... sahabatku yang sentiasa dirindui...
minta maaf lah ujie dah lama tak jenguk ke sini... jgn kata lawat blog, kol pun aku jarang.. tak berkesempatan lah ujie.. last aku jumpa masa ko kawin.. ko pun tak nak tepon aku... huhu

ape pun, tahniah... nak dpt baby dah ea... hihi... suka..suka..suka...

ko wat pe skrg ujie, ujie kalau ko baca msg nih kau tepon aku jap blh tak? apa pun, take care ea... cygggg koooooo........

Aku & Kamu Abadi Selama yee..

nuffnang