meh klik kat sini!!!..

Khamis, 3 Disember 2009

Pack Barang Baby

barang2 yang perlu dibawak ke hospital..

beli barang baby dah lama..beli terus je basuh n simpan dalam plastik...bila keluarkan dari plastik automatik bau baby kat umah ni..he3 tgk tilam baby tu...cantek kan...nenek kecayangan yg buatkan...

sebahagian dari baju baby yg perlu dibawak nanti...abaikan baju yg warna pink tu..he3..mula ye ingat kan pempuan..he3..

abaikan gambar yg x berkenaan tu (berkain sarung tu)..he3..abg misai tu saja nak kacau..kalau bab myakat bagi la kat dia..ada ke patut nak tumpang tido kat tilam baby...dh kena marah baru la dia lari he3..



tilam n bantal tu x de la aku bawak sekali..he3..simpan dgn barang2 yg lain tuk bawak balik kg nanti..

dah siap masukkan barang2 baby dalam beg...

stanby je la kalau dah tiba masa ye nanti...



bila ye???

emm...

barang2 untuk aku belom pack lagi...

he3...

eh...

pe lagi ek yg nak kena bawak ek??

emm....

sapa boleh tolong?
maklum la kami x de pengalaman huhu..


p/s :baby, ibu n ayah x sabar nak nantikan kehadiran kamu...





7 ulasan:

azieazah berkata...

Salam Rozie..

wahhh menanti cahaya mata pertama yer.. tahniah

tapi macam banyak nyerrr baju baby nak bawak pi spital..

normalnya, kalu tiada masalah, duk spital tu tak lama, paling lama pun 2 hari. Pampers jer kena banyak, baju 2 pasang dah cukup sebenarnya...

Basically, barang asas baby pakaian, towel pampers jer.. kadang2 seluar pun tak terpakai. sbb biasanya kita balut dengan napkin kain. selimut penting.

Jika spital swasta mungkin takda banyak kerenah, tapi kalu spital kerajaan JANGAN sekali kali bawa botol susu, alamatnya kena marah.. sbb depa paksa susu ibu (which is sangat bagus pun kan?)

tak tau nak citer apa.. keadaan seseorang bakal ibu tu tak sama dgn orang lain plak.. pengalaman mungkin berbeza-beza..

*Kak Azie ada 6 orang anak..

Semoga selamat melahirkan Rozie

Sulamankasihabadi berkata...

AZIEAZAH..

ws kak..
oo..he3.mana la sy tahu.ikut suka2 hati je nak bawak ek..he3..

thanks ye kak..

@cu SaYaNg berkata...

wah...dah dkt ek..
x sbr nye nk tgk anak ko

Sulamankasihabadi berkata...

ACU..

kalau ko x sabar..aku lagi la tak sabar huhu

cIk pEnNa berkata...

ujie,
baby boy ye nnt..
=)

ONE ZABA berkata...

wei...wei...weiiii.....nak duk sebulan ke kat sepital tu. bawak untuk 2 hari je la. itu pun bawak pakaian dan pampers je. maknya pulak bawak kain batik ngan baju untuk 2 hari jugak la. berus gigi, obat gigi, syampu mandi (itupun kalau nak mandi) ...dah cukup.

abang misai pulak siap-siap la beli lauk tin banyak-banyak. siap sedia puasa.....ahakkk!!!

Sunshine in the morning berkata...

wee~~best nye kak..
ati pown xsaba nk tgk baby cute akak..;DD

Aku & Kamu Abadi Selama yee..

nuffnang