meh klik kat sini!!!..

Selasa, 1 Disember 2009

Kena Kejar lagi..uwaaa...


gambar anjing ni aku curik dari blog sapa tah huhu...mintak halal ek.





nak bagi amaran..sapa2 yg bela anjing..baik tambat anjing tu elok2..kalau tak aku tembak dgn senapang gajah..he3..garang yeeee..





kisah pagi tu...


mmg uat aku n abg misai bertambah2 fobia dgn anjing...





hari tu..masa abg misai nak hantar aku g keje, anjing
di lokasi yg sama...waktu yg hampir2 sama dgn n3 awal tahun hari tu ''Anjing Lanun''





seekor anjing yg seperti dalam gambar rajah di atas tu...(rupa& warna bulu ye sama huhu) dengan tak ada perasaan bersalah ye telah mgejar aku n abg misai...ee..gerun aku..atas motor peluk abg misai kuat2 takut woo...nasib baik anjing tu x kejar jauh...macam nak acah2 je..anjing tu masih ada rantai dileher ye..aku rasa anjing tu mesti dah terlepas. kalau aku tahu la sapa puya anjing tu mmg aku datang umah dia..nak je aku sekeh2 kan kepala tuan dia tu...mana tak geram..masuk ni dah 3 kali ada anjing kejar kita org...anjing lanun yg mula2 kejar aku hari tu agak ye dah dibuang daerah kot. sbb dah lama x nampak anjing tu huhu...(ha tu la lain kali jgn suka kejar org..haahaha)





dan sekarang bertambah-tambah pantang nampak anjing tepi jalan, aku suruh abg misai bawak moto laju2....huhu..dan lepas tu kita org gelak sakan la atas moto tu..he3..





haiii...bila la anjing2 jalanan kat kawasan umah aku tu nak clear...tak aman nak kuar umah...





dulu...masa aku keje dekat melaka dok dekat hostel, anjing n kucing dekat kawasan tu mmg x ada..sbb pe korang nak tahu tak???huhu sbb kat hostel tu ramai sesangat org vietnam...he3..dia org la yg selalu clearkan kucing n anjing2 tu.uat lauk dia org..eee....uwekkkk.....paham2 dah la...








14 ulasan:

caluk@cencaluk berkata...

bawak lastik simpan dlm beg he he

Sulamankasihabadi berkata...

caluk@cencaluk..

ha bawak lastik???huhu..x sempat nak lastik, anjing dah terkam..huhu

ONE ZABA berkata...

tak pa...

lepas ni kalau nampak je anjing, kejar anjing tu dulu. biar anjing tu lak merasa kena kejar. pasti anjing tu tobat nak kejar ujie lagi.

Sulamankasihabadi berkata...

one z...
agak2 anjing tu takut tak kalau ujie kejar dia???huhu.

naz ilyn berkata...

salam... akak pun paling alegik ngan anjing kalau nampak jer anjing terus jer jalan laju-laju atau pun lebih rela patah balik atau cari jalan lain... lain kali bawak batu baling jer anjing tu...hihihi

SyuQ berkata...

he he he... sama cam story sy. anjing kuang ajar tu sy lastik ngn batu. padan muka. tp la ni if dia kacau lg, sy nak tembak mata dia pki air cili... baru dia rasa

azieazah berkata...

Salam kenal SKA@ROZIE... thanks tinggalkan jejak di rumah Kak Azie..

hati-hati dengan anjing, wpun dikatakan ia haiwan paling setia, tapi nak jadikan kita gila pun, dia la jugak..hehehe

nice blog.. I like..

Sulamankasihabadi berkata...

naz ilyn...

kak..mmg mula2 kena tu selalu gak bawak batu.tp x sampai hati nak baling huhu...

Sulamankasihabadi berkata...

SyuQ...

emm..tembak pakai air cili??huhu..idea yg bernas huhu

Sulamankasihabadi berkata...

azieazah...

thanks sudi singgah umah sy ni he3..

mmg kena ati2.x pasal2 kena samak pulak nanti huhu..

KizZ berkata...

Salam,and Hi!!!

Kehadiran kiz kat sini adalah nak mempromote blog sendiri dan menjenguk sesama blog..

Jadi kalau sudi tu datanglah jenguk2 kat blog kami di
www.kizgarden.blogspot.com

Da datang tu jangan lupa jadi follwers kiz juga ya..Dan klik2 nuffnang kami juga,t bagitau kiz and kiz akan balas balik klik2 tu OK..

TERIMA KASIH

kuina berkata...

ujie.. len kali bawak senapang ya...

Sulamankasihabadi berkata...

kuina...

he3..mmg harus bawak

Sulamankasihabadi berkata...

KizZ..

salam kenal jugak..thanks sudi singgah kat umah sy ni...lain kali datang la lagi he3.

Aku & Kamu Abadi Selama yee..

nuffnang