meh klik kat sini!!!..

Rabu, 15 April 2009

Mood baru!!

Minggu ni nak mulakan dengan mood baru..he3..

Kena selalu pikir perkara yang mengembirakan.
Ok lupakan benda yang da lepas..he3..
Anggap je macam x de pe2 yang berlaku...

Hari minggu..
bercuti...balik kampung aku..
syok cuti kali ni.hubby pon ikut sama enjoy.
Kali ni hubby leh join abg n adik aku tangkap ikan dkt belakang umah...

Aku lak dah lama x ikut emak n abah g masuk kebun..carik pucuk paku merah..
Korang pernah makan ker pucuk paku merahh?myb kat tempat lain orang panggil pucuk midin..he3 sedap gitu... pertama kali hubby makan dia da jatuh hati kat sayur tu he3..

Sekali sekala berjumpa mmg best macam2 cerita..lebih2 lagi hubby yg suka melawak..ada aje bahan nak dicerita...

apa2 pon aku sonok balik kampung kali ni...

gambar x leh nak tempek kat sini kerna pc aku ni lembab mcm kura2 ahaks.....pc ni aku baru bawak dari kampung.so sekarang aku n hubby leh online sama2 x yah nak gaduh2 he3...walaupun ianya lembab,ia pernah berjasa pada aku sejak zaman sekolah lagi he3...

p/s : minggu ni jom kita g ulu yam.mandi air terjun pulak he3..


*ujie*

22 ulasan:

cIk pEnNa berkata...

g ulu yam???
nak itotttt!!
hihihi
besh nye nengok ujie bahagiaaaa...
;)

ujie berkata...

alhamdulillah..semakin bahagia n memahami..he3..

cik penna jom kita g picnic.

ku tak sempurna berkata...

bagus ... bagus...
mood dah ok :D


seronoknya org ada kg...
best ke pucuk paku merah... tengok pun tak pernah... first time dgr...



ulu yam??
hehehehe... dekat la tu ...

kayteeze berkata...

kak tie suka pucuk paku masak lemak...hmm... sedapnya.

ujie berkata...

kts..aah dekat meh la join...

ujie berkata...

kts..pucuk paku merah tu warna merah..lebih kurang macam pucuk paku biasa tu..cuma daun ye licin..

ONE ZABA berkata...

pucuk paku merah....huiii, tak boleh makan!!!! sakit badan dibuatnya. baik aku ketuk paku sampai merah-merah muka.

ujie berkata...

kak tie..he3..mmg sedap ops..terliur lak he3

ku tak sempurna berkata...

segan la nak join pengantin baru... hehehehehe


mmg tak pernah tgk pucuk paku tu...

ujie berkata...

one z..he3 org gunung x makan pucuk paku ek..he3..

ujie berkata...

pe lak nak malu kita org pon ajak member opis join..sekali sekala kena gak bergaul dgn org.asik berdua je he3..

sory la gambar payah nak tempek kat sini..biol pc ni kang he3...

ku tak sempurna berkata...

alaaa...
klu tak bole tgk rupa pucuk paku merah...

takpe... nanti kita gi kg awak.. tgk yg real eh :D

ujie berkata...

kts..boleh2..tp kts ni leh ke masuk kebun he3...

Sunshine in the morning berkata...

waa..best nye akak..
ulu yam??
hehe..
syok2

ujie berkata...

ati..aah ulu yam..jom la.leh lepak2 tenangkan fikiran he3

cintaKusayangMu berkata...

wah....aku xprnh tgk pn pucuk paku merah...mmg kaler merah ke?

khairul onggon berkata...

Salam Ujie... Saya pun lama dah x singgah memane blog hehehe... :)

ujie berkata...

qis...aah warna merah pucuk paku tu..susah nak dapat pucuk paku mcm tu..n jarang nampak..biasa ye org mask campur kt bubur lambuk.

ujie berkata...

kharul...ye ker..sama la kita.umah pon da bersawang..he3

@cu SaYaNg berkata...

syok nye blk kg...
ujung bln nie baru aku nk blk..
rindu nye kat mak...
rindu nye masakan mak...

ulu yam?
selama aku idup nie,baru sekali aku ke sana..best kan air dia..sejuk...

ujie berkata...

he3...sebulan sekali dpt balik kg pon da kira bagus la ni..he3.aku hari2 balik kg hubby aku..hari2 pon leh bosan tau he3...

sejak dok selayang ni selalu g ulu yam x jemu2..he3

DrSam berkata...

wah...tangkap ikan belakang rumah aja? bunyi seperti aktiviti yang nyaman sekali gitu.

Selamat berbahagia bersama keluarga tercinta.

Aku & Kamu Abadi Selama yee..

nuffnang