meh klik kat sini!!!..

Selasa, 6 Januari 2009

SantaU...

ape tu santau??aku sebenar yer kurang phm dgn benda2 gini..

dengan zaman sekarang yg serba moden ni ada gak mereka2 yang tak berhati purut uat benda gini tuk menjatuh seseorang...

2 hari yang lepas aku menerima perkhabaran dari adik beradik ku bahawa orang yang kami sayangi terkena benda tu..aduh...dugaan apa la ni...

dalam kesibukkan kami sekeluarga untuk meyambut ahli keluarga baru sekarang ditambah dengan dugaan tu...
sedikit sebanyak hati kami sedih...tp kami tak boleh tunjukkan kesedihan tu..kalau insan yang kami sayang tu kuat semangat yer.kami pon kena begitu..kami kena kuat menghadapi yer..berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..

dosa apa lah yang kami dah buat pada orang lain sehingga mereka yang tak bertanggungjawab melakukan semua tu.dengki dengan kebahagiaan orang lain...mungkin kami tahu siapa punya angkara..tp kami x boleh menuduh orang lain tanpa usul periksa..fitnah nama yer tu...biar lah menjadi rahsia dalam keluarga kami.

so..sekarang ni kami hanya boleh usaha untuk mengubati yer.dan yang pasti ajal maut di tangan Tuhan..kita merancang Tuhan yang menentukan semoga kami dapat mencari jalan keluar dari segala masalah ini...

p/s: entahlah manusia bila dah dikuasai sifat dengki dan iri apa saja cara sanggup lakukan! mudah2an kita semua terhindar dari anasir tidak baik sebegini ...

22 ulasan:

::SRISUFI:: berkata...

salam ujie...

masyaAllah....
apa nak jadi lah ngan manusia yg sgt dengki....

try lah bawa 'org terkena' berubat kat DARUL SYIFA' kat bangi tu...jumpa ustaz Harun Din kalo tak silap sri dan kalo jadual tak berubah setiap rabu dia ada...tapi hari lain pun boleh gak .
bawa jer kat situ ujie...insyaAllah sembuh....

time belajar kat Bangi dulu ramai member terkena...

kat situ tak payah bayar pun...just ehsan kita nak sumabangkan @ tak..guna air jer...

hope ujie tabahkan hati

ujie berkata...

wa..thanks sri...buat masa sekarang kami bawak g melaka dkt dgn umah adik bradik lain...insyaalah ujie akan try g kat tempat tu.

Yanmie berkata...

salam..

simpati dgn masalah yg melanda.benda gini sebijik jd kat kwn...lepas2 kenduri kawen mak kawan tu sakit kena santau..tulah klu org mmg x suka tgk org snang sikit..dengki..

semoga cepat sembuh pada insan tersayang itu..banyak2 kan bersabar..

ujie berkata...

kak yan..thanks..

semoga mak kwn kak yan tu cepat sembuh..kepada yg buat kerja2 gini...biarkan hanya Allah yang beri balasan yang setimpal dgn apa yg mereka telah buat..

Monkey D Luffy berkata...

manusia suka jeles.... sanggup plak buat cam tu

ujie berkata...

entah la luffy...tu la susah ye kalau wujud yer manusia berhati busuk..mcm2 bleh uat tuk puaskan hati dia org..

ONE ZABA berkata...

itu lah manusia suku-sakat yahudi...sentiasa dengki pada org lain. Dia sahaja yang betul.
Semoga orang ujie sayangi tu beroleh perlindunganNYa jua.

ujie berkata...

thanks one z...entah la one z..x tahu la manusia jenis apa mcm tu..hasat dengki x sudah2

eworque berkata...

almost same story here, walaupun tak kena yg dasat2, tp somebody I know, bkn sorg, kena benda2 yg boleh menjatuhkan bisnes or keyakinan orang. semuanya sebab dengki je

@cu SaYaNg berkata...

acu penah tgk abg ipar acu kena santau
badan jd smp kurus kering
merana bertahun2...kesian tgk dia
Alhamdulillah skrg nie dh pulih dh...

naz ilyn berkata...

salam...

selagi hati dibutakan dengan segala hasad dan dengki, cemburu dan iri hati selagi itu ler manusia sanggup melakukan perbutan yang terkutuk dan melanggari perintah Allah... moga kita dijauhkan daripada syaitan yang bertopengkan manusia

p/s: sesungguhnya tiada yang lebih berkuasa dari kuasa Allah

Sunshine in the morning berkata...

salam akak..

sory xdpt ym..
ati bz skit..hehe..
da strt class

huh?!
ade gak org yg msih gne santau ag..
wat akak..
saba ye..
sume pnyakit ada penawar..
moga semuanya selamat

DrSam berkata...

salam,

dunia berubah, tapi hati dan perasaan manusia masih seperti dahulu lagi. kotor penuh dengan kotoran.

semoga cepat berubah dan sembuh seperti sediakala.

pEnNa berkata...

Ujie..Ya Allah..
tergamak kan?
betul ckp sri tuh..
cube la bawa berubat kat darul syifa..
rambut sama itam..
tp ati lain2 kan?

khairul onggon berkata...

Ujie.. manusia yg hatinya kosong itulah sbb syaitan bole masuk.. dah lupa kewajipan terhadap Tuhan.. org yg wat santau ni mmg tak ingat Tuhan, tak ingat dosa pahal, tak ingat neraka yg menunggu.. Nauzubillah...

ujie berkata...

eworque...apalah faedah yer dengki2 ni..merosakkan&mederitakan insan lain ajer...

ujie berkata...

acu...alhamdullilah,setiap penyakit ada penawar ye kan...

ujie berkata...

naz ilyn...semoga kita semua dilindungi dari benda2 gitu...mereka yang uat begitu x takutkan azap api neraka...Nauzubillah

ujie berkata...

ati..oo bz ek..moga ati x lupa akak ek...blajar rajin2.thanks ati...

ujie berkata...

dr.sam...mekasih..mudah-mudahan kami temui jln keluar dr segala masalah...

ujie berkata...

penna...tu la nama ye manusia yang x ada hati dan perasaan...

ujie berkata...

khairol...entah la..bak kata penna..rambut sama itam hati lain2...susahkita nak paham ati org mcm ni...

Aku & Kamu Abadi Selama yee..

nuffnang